A program leírása néhány szóban

A program néhány adat alapján kiszámolja Testtömegindexünket,napi illetve étkezésenkénti kalória - fehérje - szénhidrát és zsír szükségletünket. Több opció megadása lehetséges, edzések tipusa, étkezéseink száma.

Vásárlás és regisztráció

A program letölthető androidos telefonon a Google Play Market hivatalos oldaláról ingyenesen.Letöltés

Részletes leírás és segítség

Menürendszer

A nyelv választásával több mint tíz nyelv közül választhatunk, köztük a magyar is szerepel.
A program indításával megkezdhetjük, adataink megadását. A program automatikusan tárolja az adatainkat, hogy a következő indításnál, ne kelljen ismételten beírni.

A program használata:

Adjuk meg korunkat, magasságunkat, testsúlyunkat és étkezéseink számát. Válasszuk ki, edzéstípusunkat, Adatok rögzítése és kiszámítása gomb megnyomásával, a program részletes számolásokat végez.

BMI:

A testtömegindex (rövidítve TTI), vagy ritkább elnevezéssel Quetelet-index (angolul body mass index, rövidítve BMI) egy statisztikai mérőszám, mely az egyén testmagasságát és -tömegét veti össze. Kiszámítása során a kilogrammban megadott testtömeget osztják a méterben mért testmagasság négyzetével. Habár nem a tényleges testzsír-százalékot mutatja, hasznos lehet egy egészséges testsúly meghatározásánál, figyelembe véve a magasságot. Mivel könnyű kiszámolni, a TTI-t széles körben alkalmazzák a túlsúlyosság felmérésére a lakosság körében, ugyanakkor például sportolóknál – akik az átlagosnál nagyobb zsírmentes izomtömeggel rendelkeznek – a szám torzíthat és indokolatlan esetben is túlsúlyt jelezhet.