English | Magyar

Cards & DiceTranslation into English

Ranglista megtekintése

A program leírása néhány szóban

A Cards & Dice egy könnyed szórakozást nyújtó program,logikai és szerencsén alakuló elemekkel kombinálva, melyben egyedi kártyalapok és dobókockák biztosítják a kikapcsolódás élményét.

Vásárlás és regisztráció

A program letölthető androidos telefonon a Google Play Market hivatalos oldaláról. Letöltés

Részletes leírás és segítség

Menürendszer és játékmenet:

A New game választásával a program figyelmeztet, hogy új játék esetén elvesznek az eddig megszerzett pontjaink. A continue választásával eddigi játékunkat folytathatjuk, ahol megszerzett pontjaink nem vesznek el. Amennyiben kezdő pontjaink a minimum alatt vannak, ami alaphelyzetben 850 coin, de a store-ban bővíthető, akkor a program automatikusan újra 850 coin-tól számol. A store menüpont alatt további négy választási lehetőségünk van, ahol különböző segítségeket vásárolhatunk az eddig megszerzett coin - pontokból. Ezt majd később részletesen tárgyaljuk. A save my points menüpontban rögzíthetjük rekordunkat és megtekinthetjük mások teljesítményeit.

A játék folyamata:

a kijelző tetején öt eseményt figyelhetünk meg balról jobbra haladva COIN - pontjaink, MOVE - véletlenszerű lépések száma, BET - állítható tét, MULTIPLY szorzó, PRIZE - nyeremény. A meglévő pontjainkból egy csúszka segítségével állíthatjuk be, hogy mennyit szeretnénk kockáztatni, ez jelenik meg a "BET" alatt. A MOVE - véletlenszerűen ugráló számok kezdetben 1-3-ig, mely szintén a STORE - ban bővíthető. Ez fogja meghatározni mozgatásaink számát. A csúszka felett a TIME található, mely meghatározza a játékra fennmaradt időnket (STORE-ban bővíthető). A MULTIPLY határozza meg, hogy mekkora szorzóval szorozzuk meg kockáztatni szánt pontjainkat. Állítsuk meg a négy kockát, melyek különböző színekből állnak, igyekezzünk minél több dobást elcsípni. A kártyaleosztás folyamata: véletlenszerű osztás történik egy 4 * 6 felosztású mezőn. Minden megállított kocka után azonos színű kártyából, a dobott értéknek megfelelő darabszámú és színű kártya leosztása történik. Ez után a MOVE alatt álló számnak megfelelő kártyamozgatásra van lehetőség. Ha az idő lejárta előtt nem használjuk ki a mozgásokat, azok kárba vesznek. Érintsük meg a cserélni kívánt kártyát, majd azt is amelyikre cserélni szeretnénk.

Pontozás és szabályok:

A pontozás két módon történik, a képernyő szélétől, balról jobbra haladva és a képernyő tetejétől, fentről lefelé haladva. Balról jobbra csak azonos számozású kártyák, fentről lefelé pedig, azonos színű kártyák sorba rendezése a lényeg. Minél több sort és oszlopot, esetleg a kettő kombinációját tudunk össze hozni, annál nagyobb szorzót kapunk. A példaképen is látható második sorban elhelyezkedő két darab hármas, 0.2 es szorzót jelent. Ha lenne egy harmadik is az már 0.5 s szorzót, negyedik esetében pedig egyes szorzót azaz a tétünket már visszanyerve, érünk el pontozást. A negyedik oszlopban, kék színű kártyákat raktunk össze négy darabot, ami szintén egy 0.5 -s szorzót jelent számunkra. Szinekből, csak három egyforma esetén kapunk pontot, és arányosan emelkedik minél többet tudunk össze rakni. Igyekezzünk úgy mozgatni a kártyákat, hogy több egyszínű oszlopot hozzunk létre és több azonos számmal rendelkező sort építsünk fel a nagyobb szorzók érdekében. Ha a mozgásainkat mindet elhasználjuk, és maradt még időnk, az automatikusan pontszámainkhoz rendelődik. Az idő leteltével, a fennmaradt mozgások kárba vesznek. Ha nem maradt már mozgatási lehetőségünk vagy időnk, a képernyőt görgetve alul egy négy pontból álló menü válik elérhetővé.

--Next Round-- nyereményünk automatikusan pontjainkhoz íródik és új lehetőségünk nyílik egy újabb leosztásra. Ha pontjaink nem érik el a minimum induló összeget, automatikusan feltölti a kezdeti összegre.

--Save and back-- a főmenübe jutunk, ahonnan folytathatjuk a játékot a későbbiek során. Pontjaink nem vesznek el.

--Store-- A store menübe érkezünk, meglévő pontjainkat költhetjük hasznosan.

--Risk game-- Olyan mini játékok választási lehetőséget kínálja, ahol megsokszorozhatjuk nyereményünket.


A Store használata:

A Store menü elérhető a főmenüből és közvetlen a játékból is. Lényege, hogy megszerzett pontjainkkal vásárolhatunk különböző lehetőségeket, melyek megkönnyítik a pontszerzést, és növelik a nagyobb nyeremény esélyét. Jelenleg négy választási lehetőségünk van.


--Time buy--

Egy másodperccel növelhetjük, gondolkodási időnket a játék alatt, csak 1000 pontért cserébe. Vásárlása végtelenített.

--Start coin buy--

Ha aktuális játékunkat kevesebbel zártuk, mint amennyivel kezdtük, automatikusan a minimummal fog kezdődni a következő játék. Ez kezdetben 850 coin. Ebben a menüpontban 2000 pontért, 50 coinnal növelhetjük a kezdeti minimumunkat.


--Move buy--

Ebben a menüpontban plusz kártyamozgatást vásárolhatunk, mozgásonként 6000 pontért. A vásárlás nem egyenesen arányos azzal, hogy 4 move esetén minden játékban ennyi mozgatási lehetőségünk lesz, viszont minél több van belőle, annál nagyobb eséllyel kapunk több mozgási pontot.

--Risk buy--

Kezdetben három Risiko Game, áll a rendelkezésünkre, de további minijátékok várnak kipróbálásra, darabonként 10000 pontért.

Mini játékok:

Moonlight Present