English | Magyar

Angel or Devil Magyar verzió

A program leírása néhány szóban

Szemünk fénye gyermekünk, néha túlfeszíti idegszálaink húrjait viselkedésével és tétlenül állunk a megfelelő büntetést keresve. Az Angel or Devil, erre próbál ideális megoldást nyújtani, egy androidos telefonra telepíthető program keretében. Nem csupán büntetéseket, hanem ösztönzőleg ható jutalmakat lehet kitűzni, pontrendszer keretében. A büntetések és jutalmak elérését egy szülő által meghatározott tulajdonságrendszer biztosít, ahol tíz jó és tíz rossz tulajdonságot vagy szokást vehetünk fel, melyekkel pontozhatjuk gyermekünk viselkedését és motiválhatjuk az elvárásainknak megfelelő irányba. Ezen túl, a program igyekszik minket ellátni nevelési tanácsokkal is. Színeiben és kezelhetőségében egyedileg személyre szabható.

Program letöltése

A program letölthető androidos telefonra a Google Play Market hivatalos oldaláról ingyenesen. Letöltés a Play Áruház oldaláról

Belpőablak haszálat

A program indítása után két funkció közül választhatunk.

1. kód megadása és belépés, ami első indításnál "default". Ha gyermekünk szokott játszani a telefonnal és már elég nagy ahhoz, hogy esetlegesen magát pontozza érdemes megváltoztatni a kódot. A beállítás menünél tehetjük ezt meg, ahol többek között, lehetőség nyílik a kódvédelemmel ellátott ablak kiiktatására is.

2. Kilépés, amivel értelemszerűen bezárjuk a programot.
Itt található még egy funkció, amit egy kis jelölő kipipálásával ki lehet kapcsolni véglegesen. Tippek és tanácsok, ami szakemberek és szakvélemények alapján készültek.


Menürendszer

A menürendszer tíz részre osztható a következők alapján.

1. Értékelő rendszer, erre jobban kitérünk a későbbiek során.

2. Angyal tulajdonságai. Itt adhatjuk meg azon jó tulajdonságokat, amik megvannak gyermekünkben, és tudjuk jutalmazni érte.

3. Ördög tulajdonságai. Itt pedig azon rossz tulajdonságokat sorolhatjuk fel, amiről szeretnénk leszoktatni gyerekünket.

4. Jutalmak és büntetések.Ebben a menüpontban lehet megadni, hogy bizonyos elért jó vagy rossz pontszám után, milyen jutalmakat vagy éppenséggel büntetéseket adunk.

5. Pontok nullázása. Eddig elért pontokat állítja vissza nullára.

6. Beállítások. Egyedire szabhatjuk programunk kinézetét, a háttérszín, betűszín, és a gombok változtatásával. Továbbá ebben a menüpontban lehet megváltoztatni, vagy megszüntetni a belépőkódunkat.

7. Segítség és hibajelentés.

8. Értékelem a programot. Ha tetszik a program vagy hasznosnak találta kérem értékelje, hogy másoknak is hasznossá válhasson.

9. Kilépés. Bezárja a programot.


A program használata

1. lépés

Miután elindítottuk programunkat válasszuk ki az /Angyal tulajdonságai/ menüpontot, ahol tíz jó tulajdonságot lehet megadni, és a hozzá tartozó pontokat. Fontos, hogy igyekezzünk olyan tulajdonságokat megadni, amiről tudjuk, hogy valóban erőssége gyermekünknek. A pontok reális magadásának a fontossága, nagy hiszen célunk, hogy motiválni tudjuk őket a megfelelő irányba. Ha a jutalmazás és a büntetés nincs egyenes arányban, nem biztos, hogy a megfelelő hatást érjük el.

2. lépés

Nyissuk meg az /Ördög tulajdonságai/ menüpontot és állítsuk be azokat a rossz tulajdonságokat és hozzátartozó pontokat, amiktől szeretnénk megszabadítani gyermekünket, vagy csak szeretnénk ha kevésbé élne vele.

3. lépés

Állítsuk be a jutalmazásokat és a büntetéseket a /Jutalmak és Büntetések/ menüpontban. Figyeljünk arra, hogy büntetéseknél - előtaggal kell beírni a ponthatárokat. Soha ne tűzzünk ki büntetésként testi fenyítést vagy olyan eseményt ami megfélemlítést okoz a gyereknek.

Most már használatra kész a program! Jutalmazás esetén érintsük meg a főképernyőn található Angyal figurát, válasszuk ki, hogy miért adjuk a jutalom pontokat majd egy mókás hang kíséretében aktiváltuk is. Ugyanez a teendő büntető pontok esetében is. A főképernyőn nyomon lehet követni az aktuális pontok állását, hogy mi lesz a következő jutalom vagy büntetés, és melyikhez mennyi pont szükséges még.


Moonlight Present