Szó TetrisA program leírása néhány szóban

A lehulló betűkből rakjál ki értelmes magyar szavakat. Kerülj fel a ranglistára, vagy dönts meg egyéni rekordokat. Több mint százezer szó a listában! Nem csupán egy szórakoztató játék, hanem egyben tanulás is.


Szabályok

A program mint egy száztízezer szót tud kezelni jelenleg a WIKI magyar szavak listája alapján. Interneten megtekinthető! Minimum kirakott szó hárombetűs, maximum kirakott szó hossza tizenkét betűs lehet. A program nem támogatja a személy és helység neveket. Szintén nem támogatott a többes szám, a jövő és múlt idő, illetve semmilyen formájú ragozás. Ugyanakkor renget szó van ami csupán a fantáziánkra van bízva.

A játék lényege, hogy a lehulló betűkből értelmes szavakat kell kirakni mindaddig, míg nem a betűk sokasága el nem éri a piros vonalat. Ott a játék véget ér. A betűk teljesen véletlenszerűen érkeznek, olykor nagyon megnehezítve a játékot. A mássalhangzók zöld színű, míg a magánhangzók sárga színű keretben jönnek. Ugyanakkor az Y barna keretben van, és amennyi alkalommal szerepel egy szóban, annyiszor duplázza meg az adott szó pontértékét. Vigyázat, hibás szavaknál természetesen mínuszba mennek a pontok. Lehetőségünk van akár két szót is kirakni egyszerre, hol az egyiket ki - ki egészítve, hol a másikat. A Q és a W semmilyen formában nem szerepel a játékban. A játékfolyamatát nehezíti egy visszaszámláló, amely minden egyes alkalommal ha lejár, megemeli a nehézségi szintet és gyorsabban érkeznek a betűk.
Pontozás6 betűs szóig, annyi pontot ér a szó ahány betű van benne.

7 betűs szó -8 pont

8 betűs szó - 10 pont

9 betűs szó - 12 pont

10 betűs szó - 15 pont

11 betűs szó - 20 pont

12 betűs szó - 30 pont

Ha szerepel a szóban Y, hosszúságtól függetlenül kétszeres illetve többszörös szóérték lehet. Hibásan kirakott szavak esetében ugyanez a pontozás, csak negatív értékben.
Néhány példamegköt - 6 pont

meg - 3 pont

megy - 8 pont - Y kétszerez

mosdófülke - 15 pont
Vásárlás és regisztráció

A program letölthető androidos telefonon a Google Play Market hivatalos oldaláról ingyenesen.LetöltésMoonlight Present